Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
26 juin 2012 2 26 /06 /juin /2012 11:50

 

A tape !

In gâtièowe d'Artoués :

 

I vous fauwe : 200g èd' chuque semoule, 2 gan.nes d'oeuwe, in.ne cuilérèïe d'ièowe, in.ne cuillérèïe d'ièowe d' fleur d'oranger, 60g èd' fécule, 4 blancs d'oeuwe et 60g èd' farine.

 

Os trravaillez dins in.ne terrine, ave"uc in.ne spatule, ches gan.nes d'oeuwe et ch' chuque.

 

Os ajoutez chelle ièowe et chelle ièowe d' fleur d'organger, et pis chelle fécule.

 

Os montez ches blancs d'oeuwe in neige et os les mélanger tout ducheméint à chelle pâte.

 

Os soupoudrez d' farin et os armélangez core aussi ducheméint.

 

Os versez alors dins des moules bién graissèïes aveuc du burre et d'èl' farine.

 

I y pus qu'à faire cuire dins in four fort côwe in muchant ches moules aveuc in couvlèche ou bién du papier aluminium.

 

Bon appétit, mes géins !!!

Partager cet article

Repost 0
Published by Harchelles - dans Arcettes èd' cuisine
commenter cet article

commentaires

Présentation

  • : Le blog de Harchelles
  • : Blog consacré au patois (picard) de la région Nord Pas de Calais, et à l'association Les Harchelles
  • Contact

Recherche

Liens